Afgesloten
Locatie: Veenendaal
Initiator: Gerben Stellingwerf

De meeste hartstilstanden buiten het ziekenhuis vinden in woonwijken plaats. Als er binnen 6 minuten wordt gestart met reanimeren met een AED, wordt de kans op overleven aanzienlijk vergroot. Echter, een ambulance is vaak niet zo snel ter plaatse en de voor ons dichtstbijzijnde beschikbare AED hangt bij de Jumbo in de Paddenstoelenlaan. Deze is echter na sluitingstijd van de winkel niet beschikbaar.

De reden dat ik een BuurtAED actie ben gestart

Ik had er eigenlijk nooit echt bij stil gestaan hoe vaak een hartstilstand voorkomt en hoe cruciaal het gebruik van een AED is. Onlangs was er in onze wijk een oproep om te reanimeren. Een AED in onze buurt is dus zeer wenselijk en zou zomaar eens jouw of mijn leven kunnen redden.

Wat is BuurtAED precies?

Een AED is duur. Het zou dus mooi zijn als je de kosten met anderen kunt delen. Daarom vind ik het fantastisch dat Philips en de Hartstichting samen www.buurtAED.nl hebben opgezet. Een crowdfunding platform waar je heel gemakkelijk samen geld inzamelt om een AED met buitenkast aan te schaffen. En door de substantiële bijdrage van Philips is het BuurtAED pakket ook nog eens zeer aantrekkelijk geprijsd, namelijk € 1.499,=.

Samen brengen we € 1.499,= bij elkaar

Daar zet ik me samen met anderen uit de buurt graag voor in. Dus met z'n allen moet het toch lukken om een AED in onze buurt te krijgen? Doe jij ook mee voor onze BuurtAED?

Hoe kun je meedoen?

Dat kan heel eenvoudig: Klik op "doneer nu", bepaal je bijdrage en betaal via iDeal. Jouw bijdrage, groot of klein, is heel waardevol. Alvast veel dank!

Over het BuurtAED pakket

Dit pakket is speciaal samengesteld voor gebruik binnen en buiten. Het bestaat uit een Philips HeartStart FRx AED en een Rotaid buitenkast met verzegeling en is inclusief een servicepack van 5 jaar. De totale waarde hiervan is € 2.475,=. De bijdrage van Philips bedraagt € 976,=, zodat we samen nog € 1.499,= bij elkaar moeten inzamelen.

Onze buurt Hartveilig

Waar de AED komt te hangen kunnen we samen bepalen. Vooralsnog zal hij bij mij in de Beukenstuklaan worden opgehangen. De BuurtAED wordt aangemeld bij het reanimatieomroepsysteem. Als er iemand in onze buurt een hartstilstand krijgt en 112 wordt gebeld, worden burgerhulpverleners in de buurt opgeroepen. Een deel krijgt de melding om de AED te halen en een deel gaat direct naar het slachtoffer. In onze buurt zijn burgerhulpverleners aanwezig. Zo is onze buurt verzekerd van een uiterst betrouwbare en zeer gebruiksvriendelijke AED die dag en nacht bereikbaar is. Dat is een gerust idee in geval van nood. Doe mee en zegt het voort.

€ 4 Afgeschermd
10:19 uur
€ 10 Joyce
17:50 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting