Tips & flyers

Van start gegaan op BuurtAED.nl? Tijd voor actie! Ga langs de deuren, maak flyers van jouw eigen actie en deel het op Facebook of via WhatsApp. Of bedenk leuke inzamelacties in jouw buurt, om samen op een leuke manier het bedrag bij elkaar te krijgen. Met deze tips en materialen wordt jouw actie binnen de kortste keren een groot succes.

 

Handige manieren om geld in te zamelen

Zodra je actie op BuurtAED.nl staat, heb je 30 dagen om het bedrag in te zamelen. Hoe ga jij het aanpakken? Kies een handige manier:

  • Verzamel eerst e-mailadressen in de buurt. Stuur alle buren die mee willen doen een mail met meer informatie en een link waar ze kunnen doneren. Grote kans dat ze meedoen!
  • Maak een WhatsApp-groep van je buurt. Vraag wie er allemaal meedoet. Zo heb je ook gelijk een handige WhatsApp-groep om je buurt op de hoogte te houden als de AED is geplaatst.
  • Deel het totaalbedrag door het aantal deelnemende buren. Met bijvoorbeeld 60 buren is € 25,50 per persoon al voldoende.
  • Deel de actie via Facebook, e-mail en WhatsApp. Als iemand jouw verzoek op zijn telefoon binnenkrijgt, is het makkelijker om direct op de link te klikken en het geld over te maken.
  • Vraag ook bedrijven, wijkverenigingen, sportclubs, de Vereniging van Eigenaren of de gemeente om te doneren. Vaak is er geld of subsidie voor particuliere buurtinitiatieven.

 

Tips voor actie

Tip 1: Langs de buren gaan kan spannend zijn. Begin daarom bij de buren die je al kent. Als je een paar donaties binnen hebt, zijn anderen sneller geneigd om mee te doen. Doe daarom bij de start ook direct zelf een donatie op je actiepagina.

Tip 2: Maak jouw vraag concreet. Vraag bijvoorbeeld om een donatie van 10, 25 of 50 euro. Zo weten je buren wat je van ze verwacht en bepalen ze zelf wat ze willen doneren.

Tip 3: Herhaling werkt! Vraag gerust nog een tweede, derde of vierde keer of je buren willen doneren. De meeste mensen betalen nadat ze er een paar keer over gehoord hebben.

Tip 4: Wees creatief. Organiseer een huiskamerconcert, een buurtloterij, bak taarten of geef een buurtfeest waar je geld ophaalt. Gebruik jouw talent. Je zult zien dat het werkt.

Tip 5: De aanhouder wint, dus blijf doorzetten. Jij weet waarom dit zo belangrijk is en je maakt grote impact voor jouw buurt.

> Start een actie

 

Jouw actiepagina

Zorg dat er op je actiepagina een mooi persoonlijk bericht van jou staat waarom deze actie zo belangrijk is voor jullie buurt. Dat kan je buren het laatste zetje geven om mee te doen. Maak ook een leuke groepsfoto in jouw buurt voor op je actiepagina. Zo herkennen je buren hun buurt en dat maakt jouw actie tastbaar en persoonlijk.

 

Eigen flyer en nieuwsbericht

Download hieronder onze flyer-opzet en het nieuwbericht om jouw actie te promoten. Zet daarin waarom jij deze actie zo belangrijk vindt. Jouw enthousiasme zal je buren ook enthousiast maken!

 

Na je actie

Actie geslaagd? Super! Nu kun je aan de slag met het ophangen en aanmelden van je AED. Hang je AED uit de zon en aan een muur met stroom voor de verlichting en verwarming van de buitenkast. Hang hem bijvoorbeeld aan een muur van een hoekhuis. Hang de AED mooi centraal in de wijk, zodat hij voor iedereen goed bereikbaar is.

> Lees meer over het ophangen van je AED en meld je AED aan 

Downloads:

Jouw flyer Promoot je actie door deze flyer uit te delen in je buurt.
Download nu
Jouw poster Promoot je actie door deze poster uit te printen en op te hangen in je buurt.
Download nu
Jouw nieuwsbericht Promoot je actie door dit nieuwsbericht naar de krant te sturen.
Download nu

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting