Over de AED

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan iemand met een hartstilstand een elektrische schok geven. Die moet ervoor zorgen dat het hart weer normaal gaat kloppen. Zo kan een AED iemands leven redden. In woonwijken komen de meeste hartstilstanden voor. Maar daar hangen vaak geen AED’s. De Hartstichting raadt iedereen aan om te zorgen dat er zo dichtbij mogelijk een AED hangt die ook ‘s nachts bereikbaar is. Elke seconde telt bij een hartstilstand.

 

BuurtAED-pakket

Bij BuurtAED zamel je in 30 dagen geld in voor een AED + buitenkast. Het BuurtAED-pakket is zorgvuldig samengesteld door deskundigen bij de Hartstichting en Philips. Het pakket bestaat uit:

 

Keuze in weerbestendige buitenkasten:

  1. Rotaid stevige ronde buitenkast zonder slot, met plastic verzegeling (tie wrap). Doordat deze kast niet op slot is, is hij in geval van nood altijd direct toegankelijk voor snelle inzet van de AED. 
  2. Aivia stevige vierkante buitenkast mét pincode-slot.

 

1. AED in Rotaid buitenkast zonder slot, met verzegeling

 

Van adviesprijs €2461, nu voor €1530

specificaties

 
 

 

 

 

 

2. AED in Aivia buitenkast met pincode-slot

 

Van adviesprijs €2667, nu voor €1660

specificaties

   

Start een actie

AED buiten ophangen

Na het afronden van jouw BuurtAED actie hang je de AED op aan een muur in je straat. Tip: Als je zelf geen ervaren klusser bent, neem dan contact op met een installatiebedrijf in de buurt om de AED op te hangen. Zij zijn voor het goede doel vaak bereid om de AED goedkoop of zelfs gratis te plaatsen. Let op dat de AED niet in de volle zon hangt en zorg voor stroomvoorziening naar de AED-kast.

Handleiding installatie buitenkast

Heb je vragen over het installeren van je AED? Stuur een mail naar info@buurtaed.nl of bel +31 (0)35 333 3510 en we helpen je graag verder.

Hoe verzeker ik de AED?

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting