Tijdens het kijken van PSV - Tottenham Hotspur kwam ik de site www.buurtaed.nl tegen. Nu - pas een week later! - hebben we samen het streefbedrag al behaald! Vijftig (50!) mensen uit heel onze buurt hebben samen zo’n 1500 euro bij elkaar gedoneerd. Echt enorm te gek! Ik voelde de buurtbetrokkenheid door al jullie mailtjes en donaties heen! 😉 

En nu? 
Ik zal op korte termijn een schitterende Philips HeartStart FRx AED opgestuurd krijgen. Compleet met een Rotaid buitenkast zonder slot, met verzegeling. Ik heb gekozen voor de versie zonder pincode, omdat ik er bang voor was dat de kans aanwezig is dat je onder druk die pincode niet zou weten, en dan heb je er nog niets aan. 
 
Waar we het ding ophangen, bespreek ik graag met jullie. Op dit moment zijn er voor mij 3 opties: 
  • Op onze schuur aan de Berg en Dalseweg 326a, vrij te benaderen vanaf de Beukstraat. Het nadeel daarvan is direct ook het voordeel: hij is voor iedereen te zien (voor zowel hulpverleners als vandalen/dieven…)
  • Op onze schuur aan de Berg en Dalseweg 326a, maar dan op de muur die grenst aan onze tuin (dus achter de poort die wel altijd open is). Het nadeel: je moet het weten om ‘m te kunnen gebruiken, maar eventuele vandalen zien ‘m niet direct. 
  • Aan de voorkant van de Berg en Dalseweg 322 bij Han en Sylvie, achter het muurtje.  
 
Hoor graag van jullie wat volgens jullie de beste optie is. Of wellicht hebben jullie nog een andere optie. Wel goed om te weten: het buitenkastje moet op stroom worden aangesloten, omdat de AED constant op een temperatuur van 10 graden moet worden gehouden. Geraamde kosten hiervoor: 20 euro per jaar. Mail me maar op joris@fanmeel.nl
 
En daarna: een buurtreanimatiecursus!
Vanuit verschillende kanten werd al het topidee geopperd om een buurtreanimatiecursus te organiseren. Ik heb Bas, Mariska en Marian al aan elkaar gekoppeld. Zij zullen binnenkort vast met een plannetje komen! 
31 Oct 2018 14:57 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting