Project is afgesloten
Locatie: Gorinchem
Initiator: René Rausch

AED-dichtheid = minder tijd = levenskans!

Onze buurt heeft daarom een eigen Buurt-AED nodig, zo redden we levens! Help je mee? Doneer voor onze BuurtAED.

Afgelopen weekend ben ik zelf betrokken geweest bij een reanimatie, met een positief resultaat. Deze ervaring heeft mij er toegezet om deze actie in gang te zetten.

Afgelopen dagen kreeg ik meer keer de volgende vragen:

1. Er hangen al AED's in de omgeving, waarom nog 1 op de Blauwkapel?

2. Wat als het doel niet wordt gehaald?

De vragen zijn terecht.

1. antw: Dat er misschien al meer AED's dichtbij hangen, zou de indruk kunnen geven dat er al genoeg zijn. De 600 meter cirkel (straal 300 meter) is het minmale en wenselijk. Daarnaast kunnen er wel minimaal AED's genoeg zijn, maar wie haalt deze dan op? De aangestuurde ophaler is misschien nog wel belangrijker. Heen en weer lopen/rennen naar het tankstation kan veel kostbare tijd kosten. Daarom toch meer AED's en korter op elkaar is ook vanuit vele organisaties (Hartstichting) daarom wenslijker. Dat noemen we de AED dichtheid. Zeker als elke seconde telt. Hoe meer er zijn hoe groter de overlevings kans. Hoe dichter bij hoe beter. AED-dichtheid = minder tijd = levenskans!

We hopen niet dat de al aanwezige AED's het bewoners weerhoud om de Buurt-AED te steunen.

Het idee is iedereen op de Blauwkapel de pincode te geven. Hierdoor zijn we niet altijd afhankelijk van een een burger hulpverlener. Als deze niet direct beschikbaar is, kan altijd en door elke bewoner de AED gepakt worden. Ook al heb je nog nooit een cursus gevolgd, de AED helpt je sowieso door het proces. Je moet deze alleen aanzetten. Niets doen is geen optie!

Iedereen mag een AED gebruiken. Maar het is wel beter om dit te leren en oefenen tijdens een reanimatiecursus. Deze o.a. te volgen bij de EHBO vereniging Vuren/Dalem: http://ehbovuren.nl/reanimatie-cursus/

Kijk ook dit filmpje: Iedereen kan...

2. antw: Als het bedrag niet wordt gehaald, sta ik gedeeltelijk persoonlijk garant, na mijn ervaring vorige week. Maar ik hoop op een wijk/buurt AED en geen persoonlijke privé AED. Elk bijdrage is goed. van € 0,01,- tot € 1000,- Je draagt bij, met wat je kunt missen.  Als het geld echt niet wordt gehaald, wordt het terug gestort naar de donateurs. Maar ik weet zeker dat we het halen. Als nu nog ieder huishouden, naast de inmiddels 20 donaties, gemiddeld €14,-doneert, zijn we er. ;-)  Of wie wil een sponsoractie starten? bv Snoephartjes verkopen, Cupcakes, statiegeld, etc, Het draagt bij.

Voor de juiste plaats, laten wij ons adviseren door deskundige: de Ambulancedienst ZHZ

Daarnaast heeft het ook een bindende factor in de/een wijk. Het willen omzien en zorgen voor elkaar. De andere wijken hebben eigen geld verzameld voor hun "eigen" wijk AED. Dan vind ik het persoonlijk te makkelijk om daar op te leunen en afhankelijk te zijn.

We zijn over de helft! 58% is binnen.

René, Blauwkapel 48.

PS: Mocht u/je een officieel betalingsbewijs nodig hebben, stuur ons een email o.v.v. "Betalingsbewijs Buurt-AED" dan sturen wij die gelijk even terug.

€ 49 Michel
20:33 uur
€ 20 Afgeschermd
16:08 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting