Project is afgesloten
Locatie: Lelystad
Initiator: Petra Evers-Neeskens

Beste buurtgenoot,

Al een aantal maanden denken mijn man en ik erover om een AED aan te schaffen. Omdat dit een behoorlijke uitgave is, zou het mooi zijn als we dat samen met jullie via de actie BuurtAED zouden kunnen verwezenlijken. Op die manier kunnen we voor een relatief laag bedrag een goede AED in onze buurt krijgen. Daarom hebben we een actie om geld in te zamelen gestart via BuurtAED.nl. Hiermee vergroten we de overlevingskans van buurtgenoten die een hartstilstand krijgen.

Waarom een BuurtAED actie? Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. In onze buurt hebben we geen AED die dag en nacht bereikbaar is. Dat moet veranderen, vinden wij. Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwachts, in of om het huis. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is er vaak niet op tijd. Met een BuurtAED maken wij onze buurt dus veiliger. Samen brengen we geld bij elkaar Het geld inzamelen doen we via het crowdfunding platform BuurtAED.nl. BuurtAED.nl is een initiatief van de Hartstichting en Philips, om Nederland (hart)veiliger te maken. Met een speciale bijdrage van Philips krijgen we 1007 euro korting. Wij zamelen nog 1660 euro in. Met zijn allen moet dat lukken! Elke bijdrage – groot of klein – is waardevol.

Onze buurt (hart)veiliger: zo werkt dat Onze BuurtAED komt te hangen aan de garage muur aan de kant van de doorlopende weg bij Buitenplaats 144, waarbij wij de kosten voor verzekering en elektra dragen. Hij wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. Zodra iemand in onze buurt 112 belt bij een hartstilstand worden dan burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen. Daarom is een AED in de buurt zo belangrijk. Het zou zomaar jouw of mijn leven kunnen redden! Meer weten over deze actie? Ik hoor het graag!

Groet, 

Petra Evers-Neeskens 

Buitenplaats 144

Pevers1970@gmail.com

0641642669

 

€ 30 Afgeschermd
18:13 uur
€ 50 Afgeschermd
18:20 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting