Afgesloten
Locatie: Veldhoven
Initiator: Patricia de Leeuw

Wat is een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Een AED kan je leven dus redden. De meeste mensen die een hartstilstand krijgen, zijn gewoon thuis. Hangt er in jouw buurt een AED? Reanimeren met een AED vergroot de overlevingskans bij een hartstilstand. Wij willen samen geld inzamelen voor een BuurtAED en zo onze buurt (hart)veilig maken.


AED in de buurt van levensbelang

Als iemand een hartstilstand krijgt, is de inzet van een AED van levensbelang. Een ambulance is er niet altijd op tijd. Dan is het belangrijk dat er een AED in de buurt is, want snel starten met reanimeren en inzet van een AED vergroot de overlevingskans aanzienlijk. Weet jij waar de AED in jullie buurt hangt? Wij willen de AED ophangen in de Libel.


Samen geld inzamelen voor een Buurt AED

De meeste mensen zijn thuis als ze een hartstilstand krijgen. Dan is het een fijn idee dat er een AED in de buurt hangt. We zamelen nu samen geld in voor een Buurt AED. Met een aantrekkelijke bijdrage van Philips maken we direct een goede start!

Over de AED


Het BuurtAED pakket bestaat uit een AED met een buitenkast. Dit pakket is speciaal samengesteld door Philips en de Hartstichting.

Voordelen van deze AED met buitenkast:

• De Philips HeartStart FRx, de meest robuuste AED van marktleider Philips

• Stevige en weerbestendige buitenkasten

• Inclusief gratis 5 jaar service bij storing en na gebruik

Nu tijdelijk met ruim 35% korting door de startbijdrage van Philips!


Keuze in buitenkasten

Zodra je een actie start, heb je de keuze uit 2 verschillende buitenkasten. Beiden buitenkasten zijn voorzien van een alarm dat afgaat als de kast geopend wordt. We gaan als buurtpreventieteam voor de Aivia buitenkast. Deze is beveiligd met een pincode slot. De pincode is bekend bij de buurtbewoners én wordt via het reanimatie oproepnetwerk via sms naar de opgeroepen hulpverleners gezonden.


Hoe werkt Crowdfunding

De AED kost 2681 euro. Door Philips wordt een bijdrage verleend. We dienen zelf het resterende bedrag bij elkaar te verzamelen m.b.v. crowdfunding. Iedereen kan via de website een donatie geven. Mocht het geld niet bij elkaar komen binnen 30 dagen dan krijgen de donateurs hun geld terug. Het streefbedrag om de AED daadwerkelijk te kunnen krijgen voor onze buurt, is 20 euro per gezin. Maar iedereen is natuurlijk vrij om te geven wat hij of zij zou willen of kunnen missen.

€ 2 Afgeschermd
08:29 uur
€ 5 Afgeschermd
08:09 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting