Afgesloten
Locatie: Almelo
Initiator: Tom van Amelsvoort

Onze buurt heeft een eigen AED nodig! Waarom? Omdat er in Nederland bij veel woonwijken te weinig openbare (zonder pincode) AED’s zijn! In en rondom De Fazant lopen veel wandelroutes die vele 50+’ers dagelijks aflopen. Soms samen met hun hond, maar ook bijvoorbeeld alleen, na het boodschappen doen. Een openbare AED is dus van levensbelang!

 

Wist u dat:

- Binnen 100 meter bereik van De Fazant 1 t/m 18 al minstens 15 bejaardenwoningen zijn, en deze zonder openbare AED. *1

- De dichtsbijzijnde AED is ongeveer 3 minuten lopen, en deze is ook nog eens beveiligd met een onbekende pincode! (Deze is in principe niet direct gebruiksklaar) *2.

- 
Het gebruiken van een AED binnen 6 minuten na een hartinfarct zijn erg cruicaal. 

- Het vinden en gebruiken van een AED neemt +/- 1 minuut en 30 seconden in beslag. Dus, hoe dichterbij er een in de buurt, hoe sneller we met zijn allen kunnen zijn!.

- Wist u dat een AED zonder pincode al gauw € 2.475,- Euro kost!? Dankzij uw donatie(s) kunnen wij hoogstwaarschijnlijk het streefbedrag van € 2.475,- Euro bereiken! 

- Vergeet niet uw buren, vrienden of familie intelichten over deze actie! Grote dank aan Philips!

- Onze grote dank gaat uit naar Stichting BuurtAED & Philips! Deze organisatie's hebben als eerste een donatie gedaan van 976,- Euro! 

 

 

INFORMATIE OVER DE AED. 

 De AED die mede door uw donaties wordt aangeschaft is: Philips Heartstart FRx AED
 De AED wordt 5 jaar lang gratis onderhouden door Philips. 
 Voor 150,- extra kunnen wij een extra extra verzekering voor 4 jaar afsluiten, waardoor de AED verzekerd is tegen   diefstel en vernieling. 
 Na het gebruik van een AED wordt deze gratis vervangen door Philips/BuurtAED. 

 

 

 

- Vanuit Kentaa hebben wij een streeftijd van 31 dagen gekregen. De einddatum van deze actie is 28 November. 
Kentaa/Stichting BuurtAED besluit dan of de inzamlingsactie doorgaat (Hoogstwaarschijnlijk wel), of dat alle donateurs op de hoogte worden gesteld, en uiteraard hun gedoneerde bedrag teruggeboekt krijgen. 

*1 Hierbij gekeken naar woningen, niet geteld hoeveel 50+ers. 

*2 Dichtstbijzijnde AED is bij de Albert Heijn. Een AED met pincodeslot kan alleen gebruikt worden door mensen die deze pincode hebben. 
 

€ 976 Philips
15:24 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting