Afgesloten
Locatie: Maurik
Initiator: Sanne Marchal- van Neerbos

Beste buurtgenoot,

Samen met mijn ouders die in dezelfde buurt wonen start ik een actie om geld in te zamelen voor een AED in onze buurt. Hiermee vergroten we de overlevingskans van buurtgenoten die een hartstilstand krijgen.

Een AED is van levensbelang bij een hartstilstand. In de meeste woonwijken hangen te weinig AED's. Elke week krijgen ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie binnen 6 minuten vergroot de kans op overleving. Als je binnen 6 minuten start met reanimeren en een AED inzet, is de overlevingskans het grootst. Onze buurt heeft een eigen AED nodig, zo redden we levens! Help je mee? Doneer voor onze BuurtAED.

We hebben in Maurik best een hoop burgerhulpverleners die kunnen starten met een reanimatie. Helaas hebben deze burgerhulpverleners onvoldoende beschikking tot een AED. 

Onze BuurtAED komt te hangen aan een buitenmuur in de wijk. Hij wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. Zodra iemand in onze buurt 112 belt bij een hartstilstand worden dan burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen. Daarom is een AED in de buurt zo belangrijk. Het zou zomaar jouw of mijn leven kunnen redden!

Een voorbeeld: als 100 huishoudens mee doen met deze actie, kost het 16,00 euro per gezin. Als 75 huishoudens mee doen kost het 25,00 per gezin. Hierin zit 5 jaar service en onderhoud. Hoe meer huishoudens er mee doen hoe beter. Doneer zoveel u wilt.

Ook kleinere bedragen kunnen ons helpen. Gaat het ons als buurt lukken binnen 30 dagen, dan krijgen we een eigen AED in de Wijk!  Help onze wijk aan een AED! 

Lukt het ons niet om binnen 30 dagen het bedrag bij elkaar te sparen. Dan krijgt u automatisch uw geld terug.

Definitieve locatie nog te bepalen. Rondom nieuwe wijk, Goudplevier/Kwartel/Bassischool. 

We hebben in totaal €1660 euro nodig. Neerbos Vishandel doet alvast een donatie van €100,00 euro. 

Meer weten over deze actie? Ik hoor het graag!

Sanne Marchal- Van Neerbos

0657342877

€ 39 Lars
14:29 uur
€ 10 Koen en Milou
12:31 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting