Afgesloten
Locatie: Tegelen
Initiator: Roy van Nienhuijs

Beste buurtbewoners,

 

Waarom een BuurtAED actie?

Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. In onze buurt hebben we geen AED die dag en nacht bereikbaar is. Dat moet veranderen, vind ik. Ik ben zelf aangesloten bij het landelijk oproepsysteem voor burgerhulpverleners, en weet dus onder meer hoe belangrijk een AED bij een noodsituatie is!

Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwachts, in of om het huis. Elke minuut daalt de overlevingskans bij een schokbare hartritmestoornis met 10%. Een ambulance is vaak te laat, die doet er gemiddeld 8 tot 10 minuten over. Daarom is een AED in onze buurt van levensbelang!

Onze buurt (hart)veiliger: zo werkt dat

Onze BuurtAED komt te hangen aan de  buitenmuur bij Hertenkamp nr. 8. Hij wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. Zodra iemand in onze buurt 112 belt bij een hartstilstand worden dan burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen. Daarom is een AED in de buurt zo belangrijk. Het zou zomaar jouw of mijn leven kunnen redden!

 

Met vriendelijke groet, 

Roy van Nienhuijs

€ 615 Afgeschermd
13:30 uur
€ 25 Peter
12:18 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting