Afgesloten
Locatie: Leiden
Initiator: Ellen Schuring

Wist je dat er elke week zo’n 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis krijgen? De meeste hartstilstanden vinden bovendien plaats in een woonwijk. De overlevingskans stijgt aanzienlijk als er direct hulp verleend kan worden. Daarom is een AED in onze buurt belangrijk. Met een AED in de buurt vergroten we de kans dat iemand een hartstilstand overleeft. Ik vind dat heel belangrijk en zet me daarom graag in om onze eigen BuurtAED te realiseren!

Als je het niet zitten om zelf de AED te bedienen, geen probleem! De AED wordt namelijk aangemeld bij het reanimatie-oproepsysteem. Als er iemand in onze buurt een hartstilstand krijgt, dan zal onze AED bediend kunnen worden door een burgerhulpverlener die opgeroepen wordt. Een burgerhulpverlener is getraind om in zo’n situatie hulp te verlenen. 

Doe je mee met onze BuurtAED?


Rogier en ik hebben allebei een tijd op een zeilschip gewerkt. Daar hadden we regelmatig veiligheidsoefeningen en werden we getraind om zelf hulp te verlenen, omdat hulpdiensten op zee niet dichtbij zijn. 

Het maakte ons bewust van onze kwetsbaarheid als mens, maar ook dat je veel kan doen als er een noodsituatie is. 

Ook aan de vaste wal zijn hulpverleners niet altijd als eerste ter plaatste. Als er een AED in de buurt is, kunnen we levens redden. Wie wil dat nu niet in de buurt hebben?

€ 100 Egbert
21:37 uur
€ 25 Kinga
13:06 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting