Afgesloten
Locatie: Zeewolde
Initiator: Rein Zijlstra

Beste buurtgenoten, er is een actie gestart om geld in te zamelen voor een AED in onze buurt. Hiermee vergroten we de overlevingskans van buurtgenoten die een hartstilstand krijgen.

Waarom een BuurtAED actie?

Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. In onze buurt hebben we geen AED die dag en nacht bereikbaar is. Dat moet veranderen.

Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwachts, in of om het huis. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is er vaak niet op tijd. Met een BuurtAED maken wij onze buurt dus veiliger.

Het BuurtAED-pakket

Met deze actie zamelen we geld in voor een totaalpakket met:

  • Philips HeartStart FRx AED
  • Stevige buitenkast met pincodeslot
  • 5 jaar onderhoud en service

 

Samen brengen we geld bij elkaar

Het geld inzamelen doen we via het crowdfunding platform BuurtAED.nl. BuurtAED.nl is een initiatief van de Hartstichting en Philips, om Nederland (hart)veiliger te maken. Met een speciale bijdrage van Philips krijgen we 1052 euro korting.

Wij zamelen nog 1629 euro in. Met zijn allen moet dat lukken! Elke bijdrage – groot of klein – is waardevol.

Help je mee?

Doneer voor onze BuurtAED:

1.Ga naar BuurtAED.nl en zoek de actie: Kardeel

2.Kies Doneer nu en bepaal jouw bijdrage

3.Doneer met naam of anoniem

4.Betaal eenvoudig via iDeal

Alvast bedankt!

 

Onze buurt (hart)veiliger: zo werkt dat

Onze BuurtAED komt te hangen aan een buitenmuur in de wijk. Hij wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. Zodra iemand in onze buurt 112 belt bij een hartstilstand worden dan burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen. Daarom is een AED in de buurt zo belangrijk. Het zou zomaar jouw of mijn leven kunnen redden!

Meer weten over deze actie? Ik hoor het graag!

Groet,

Rein Zijlstra

Zijlstra.rein@gmail.com

€ 4 Hans
06:01 uur
€ 5 Andries
18:25 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting