Afgesloten
Locatie: Amersfoort
Initiator: Ruud Raats

Beste buurtgenoot, na de presentatie over AED's in Stadstuin tijdens de laatste Vergadering van Deelgenoten start ik een actie om geld in te zamelen voor een AED in onze buurt. Hiermee vergroten we de overlevingskans van buurtgenoten die een hartstilstand krijgen. Om dekkend te zijn voor Stadstuin hebben we twee AED's nodig, maar de actie is per AED. Dus we starten met de eerste, de tweede volgt daarna.

Waarom een BuurtAED actie?
Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. In onze buurt hebben we geen AED die dag en nacht bereikbaar is. Dat moet veranderen, vinden wij.
Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwachts, in of om het huis. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is er vaak niet op tijd. Met een BuurtAED maken wij onze buurt dus veiliger.

Het BuurtAED-pakket
Met deze actie zamelen we geld in voor een totaalpakket met:

  • Philips HeartStart FRx AED
  • Stevige buitenkast met pincodeslot
  • 5 jaar onderhoud en service

Samen brengen we geld bij elkaar
Het geld inzamelen doen we via het crowdfundingplatform BuurtAED.nl. BuurtAED.nl is een initiatief van de Hartstichting en Philips, om Nederland (hart)veiliger te maken. Met een speciale bijdrage van Philips krijgen we 1075 euro korting. 
Wij zamelen nog 1660 euro inMet zijn allen moet dat lukken! Elke bijdrage – groot of klein – is waardevol.

Onze buurt heeft een eigen AED nodig, zo redden we levens! Help je mee? Doneer voor onze BuurtAED.

€ 970 Afgeschermd
09:20 uur
€ 25 Marinelle
19:44 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting