Afgesloten
Locatie: Zoetermeer
Initiator: Richard Rozenbrand

Onze buurt heeft volgens mij een eigen AED nodig, zo redden we levens! Help je mee? Doneer voor onze BuurtAED.

Hoi, mijn naam is Richard Rozenbrand en ik woon op de Heenvlietstraat 70. Na recent een AED cursus te hebben gevolgd en lid te zijn geworden van een hulpverlenernetwerk ben ik meer bewust geworden van de beperkte beschikbaarheid van AED's in de wijk.

Het staat leuk. De dichtsbijzijnde 24 uur per dag beschikbare AED op 700 meter (op een woonerf een stuk achter de Wadi). Tot je gaat kijken om te weten waar je moet zoeken en je opeens begrijpt dat deze AED bij een noodgeval in ons blok (Hazerswoudestraat tot Zegwaartseweg) zeker 5 tot 6 minuten onderweg zal zijn.

En dan zijn de cijfers kil. Succesvol reanimeren is heel moeilijk en letterlijk elke seconde telt. Elke minuut later ter plekke is een AED al 10% minder effectief.

Al snel kwam ik tot besef dat voor een AED binnen twee minuten bij een noodgeval we een AED midden in ons blok nodig hebben. Het meest geschikt is dan een pand op ongeveer de kruising Heicopstraat/Koudekerkstraat.

Deze site maakt het mogelijk om met je hele buurt een AED bij elkaar te sparen.

Met 600 tot 800 woningen in ons blok moet dit tegen bescheiden kosten haalbaar zijn en redden we wellicht het leven van een buurtgenoot.

Mocht je dit bericht ontvangen en woon je ergens tussen de Zegwaartseweg, de Hagesteinstraat, de Hazerswoudestraat en ongeveer de Loosduinenstraat (met zijstraten), speel dit bericht of een link door aan je (over)buren. Al is het huis per huis. Elk huis telt.

Ik hoop dat we dit met elkaar voor elkaar krijgen.

Mocht dit onderwerp je letterlijk nauw aan het hart liggen, volg dan vooral ook eens een cursus. Met 1 avond kan je al vertrouwd raken met een AED en basis reanimatie. Kijk ook eens op de app Hartslag.nu om lid te worden van een hulpverlenernetwerk.

Met vriendelijke groet,

Uw buurtgenoot Richard

€ 1.000 Philips
22:55 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting