Afgesloten
Locatie: Hilversum
Initiator: Robert van den Boogaard

Bij een hartstilstand is er in de eerste 6 minuten een AED nodig. Een ambulance is er vaak niet op tijd. Eén openbare AED hangt in de Kruisdam maar is niet 24/7 bereikbaar. Er hangt er ook één aan de buitenmuur van de apotheek, en de kast van deze AED is voorzien van een hangslot met een code die bekend is bij aangemelde burgerhulpverleners / huldiensten.

Volgens de website van de Hartstichting is één AED die 24/7 beschikbaar is eigenlijk te weinig voor het postcodegebied 1218. Beide AED's hangen in het centrumgebied van de Meent en in geval van nood heb je effectief maar een minuut of 4 à 5 maximaal om de AED te gaan halen en bij de patiënt te geraken. Voor een incident in het zuiden van de Hilversumse Meent kan dat wel eens blijken te weinig te zijn.

Daarom heeft onze buurt een eigen AED nodig. Help je mee? Doneer voor onze BuurtAED!

Gebleken is dat als de beschikbare AED's dicht bij elkaar hangen, het gewenste effect niet wordt bereikt. Dus nog een AED in het centrumgebied / winkelcentrum heeft weinig zin. De definitieve plek is nog niet bepaald, maar omdat ook een deel van de Vlindermeentbewoners hiervan kan profiteren, denken we aan een plekje in de buurt van de doorgang van de Krekelmeent naar de Vindermeent, tegenover de Wandelmeent. We zoeken daar een plek die goed bereikbaar is, goed in het zicht (met het oog op voorkomen van vandalisme) en waar we stroom hebben (AED kast moet verwarmd worden en er zit verlichting in).

Daarnaast wil ik voor iedereen die daar belangstelling voor heeft gaan onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om collectief een reanimatiecursus met AED gebruik op te gaan zetten. Als jullie daarin geïnterresseerd zijn, laat dat dan even weten middels een email / whatsapp.

Aanstichter van deze actie

Robert van den Boogaard
Krekelmeent 111
1218 EG  Hilversum

06-49423130

robertvdboogaard@gmail.com

€ 5 Afgeschermd
13:49 uur
€ 50 Nico
13:47 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting