Afgesloten
Locatie: Leiden
Initiator: Gerard en Jozé Krol

BuurtAED voor de Bessenbuurt, Merenwijk 2318 Leiden

Elke week krijgen in Nederland 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Meestal is dat thuis, vaak 's avonds. Bij een hartstilstand is er in de eerste 6 minuten een AED nodig. Een ambulance doet er tussen de 8-10 minuten over. Daarom is een eigen AED in de Bessen, die dag en nacht beschikbaar is, zo belangrijk. Help je ons mee? Doneer voor onze BuurtAED!

Oproepsysteem

Wij melden onze BuurtAED aan op het HartslagNu reanimatieoproepsysteem. Bij een hartstilstand in de Bessen belt een omstander 112 De meldkamer van 112 roept burgerhulpverleners via hun mobiel op voor de reanimatie. Deze burgerhulpverleners bevinden zich in een straal van 750 meter rond het slachtoffer. Zij krijgen via hun mobiel de locatie van onze AED door. Ze halen de AED op en brengen deze na afloop van de reanimatie weer terug. Meer informatie hierover het oproepsysteem staat op: HartslagNu.

Donatie

BuurtAED verzamelt de donaties (het geld gaat dus niet naar de initiatiefnemers). Zodra het actiebedrag ingezameld is, wordt het BuurtAED-pakket naar de initiatiefnemers gestuurd.
Als het streefbedrag niet binnen 30 dagen wordt gehaald, worden alle donaties teruggestort.
Ook als er geld te veel is overgemaakt, wordt dat automatisch teruggestort.

€ 39 Afgeschermd
21:00 uur
€ 10 Afgeschermd
20:18 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting