Afgesloten
Locatie: Berlicum
Initiator: Hanneke Van Heijst

Hallo,

 

Ik ben enthousiast deze actie gestart, omdat ik op de site van buurtAEDactie.nl zag dat er nog geen lopende acties in de buurt waren. Deze site is notabene mede door de hartstichting opgesteld.

Helaas kwam ik er na een tijdje achter dat er dichtbij WEL AED’s waren (tandarts Toorenman bijvoorbeeld) en na verder onderzoek bleken er nog meer te zijn.  Al dan niet geregistreerd.

Heel fijn voor ons allemaal dacht ik, maar wat moet ik nu met de actie? Had ik dit maar eerder geweten.

Ik heb een afspraak gemaakt met stichting Hartwacht van onze gemeente (ja die hebben we blijkbaar) om te vragen of zij garant kunnen staan voor het slagen van ons Buurt project, door het bedrag aan te vullen als het niet zou lukken. Helaas hebben zij het wijze besluit genomen dit niet te doen. Zij richten zich nu op beheer van de AED’s en training van de buurthulpverleners. Bovendien willen ze alle AED’s geregistreerd krijgen zodat het voor iedereen inzichtelijk is en het netwerk nog beter kan werken.

Dus het slechte nieuws: Actie niet gelukt. Het goede nieuws: we hebben in Berlicum een goedlopend netwerk van buurthulpverleners en AED’s. Deze worden automatisch opgeroepen wanneer er een reanimatiemelding binnenkomt bij 112. Zie ook de website van Hartwacht Sint Michielsgestel.

Mijn actie stopt hierbij. Weer wat wijzer geworden.

Zodra de sluitingsdatum van 23 november 2018 is bereikt wordt het bedrag automatisch teruggestort. Voor vragen en opmerkingen. Laat het weten!  Mocht je toch een steentje willen bijdragen: Meld je dan aan als buurthulpverlener bij hartslagnu.nl en volg een EHBOcursus. Wellicht is een gezamenlijke cursus een nuttige, gezellige buurtactie!

Nogmaals dank en een goede gezondheid voor allemaal,

 

Groeten Hanneke

 

 

€ 976 Philips
12:40 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting