Afgesloten
Locatie: De Meern
Initiator: Marchel Schoonheim

De Meentweg heeft een eigen AED nodig, zo redden we levens! Help je mee? Doneer voor onze BuurtAED.

Graag stel ik mij even voor:

Marchel Schoonheim, 50 jaar oud, gelukkig getrouwd met Nicolette en vader van twee zoons, Tim en Daan. In het dagelijks leven werkzaam bij G4S als opleidingsadviseur voor veiligheidsopleidingen in de breedste zin van het woord en in mijn vrije tijd al bijna 30 jaar vrijwilliger bij het plaatselijke brandweerkorps.

Bij de brandweer rijden wij sinds enkele jaren mee met de RAVU (ambulancedienst) als er een melding is van een reanimatie. Dit zijn, iedere keer opnieuw, zeer ingrijpende meldingen. Toch is het zeer nuttig dat wij meerijden omdat we regelmatig eerder aanwezig zijn dan de RAVU en wij dan, met onze AED, mogelijk het verschil kunnen maken voor het slachtoffer. En daar zit nu juist een beetje mijn bezorgdheid.

Op de site van de Hartstichting (https://www.hartstichting.nl) heb ik gecheckt hoeveel geregistreerde AED’s er aanwezig zijn in de nabijheid van mijn woning en ook 24/7 bereikbaar. Dit blijken er in postcodegebied 3454 slechts 2 te zijn!!

In de eerste 6 minuten na een hartstilstand kan een AED de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. Daarom heb ik het initiatief genomen om deze actie op te starten.............

Hopelijk zien meer mensen het nut en de noodzaak van deze actie in en kunnen we binnen 30 dagen de AED laten plaatsen.

met vriendelijke groeten,

Marchel Schoonheim

€ 160 Marchel
19:09 uur
€ 50 Peter
17:21 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting