Afgesloten
Locatie: Alphen aan den Rijn
Initiator: Gerda Bonninga

Onze buurt De Bloesemtuin (inclusief de eilanden en de Kees Mustersstraat, maar ook een gedeelte van Park100) heeft een eigen AED nodig, zo redden we levens! Help je mee? Doneer voor onze BuurtAED. En kun je reanimeren, meld je dan aan als burgerhulpverlener. 

Dagelijks gaan er 35 mensen dood aan een hartstilstand
 
Door het hebben van een AED kan men dit verminderen. Daarom vind ik het als arts belangrijk dat er in onze buurt een AED komt te hangen, zegt Frank de Klerk, bewoner van een van de huizen in de Fanny Blankers Koenstraat.
 
Het komt toch met enige regelmaat voor dat iemand een hartstilstand krijgt en daarbij een reanimatie nodig heeft. Hetgeen wat zo’n persoon kan redden is een snelle respons van omstanders. Als er een AED in de buurt is dan kan deze gebruikt worden om het hart weer te resetten en normaal te laten kloppen. Dit alles dient in een korte periode (lees 6 minuten) te moeten gebeuren omdat er anders teveel hersenschade ontstaat. Kortom het hebben van een AED in de buurt kan dus levens redden, misschien wel jouw of mijn leven.
Daarnaast is het zo dat als wij in de wijk De Bloesemtuin een AED hebben, daar ook burgerhulpverleners aan gekoppeld zijn zodat deze opgeroepen worden om in de buurt te helpen tijdens/bij een reanimatie. Op dit moment hebben zich al 10 burgerhulpverleners aangemeld. 
Doneer dus voor onze buurt AED (https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-pim-mulierstraat-2406-alphen-aan-den-rijn) zodat we in geval van nood met elkaar levens kunnen redden.
Mochten we het bedrag niet bijeen krijgen, dan wordt het gedoneerde weer teruggestort

 

€ 170 Johan en Francisca
15:06 uur
€ 25 Afgeschermd
20:03 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting