Afgesloten
Locatie: Amsterdam
Initiator: Dick Nijen Twilhaar

Bij een hartstilstand is er in de eerste 6 minuten een AED nodig. Een ambulance is niet altijd op tijd. Daarom heeft onze buurt een eigen AED nodig. Help je mee? Doneer voor onze AED! 

Een gemiddelde bijdrage van 20-25 € per appartement is al voldoende. Komt er te weinig geld binnen dan worden de donaties teruggestort. De AED komt met 5 jaar garantie en onderhoud bij. Kijk maar op de website (AED). De installatie wordt door VvE De Plantage verzorgd.

Onze AED kom te hangen op het binnenterrein aan de buitenmuur van het A-blok en is bedoeld voor A, B en C blokken. 

Gebruik van de AED kan en mag zonder training. Een cursus is beschikbaar en kost zo’n 35 € per persoon.

Als je de cursus hebt gedaan kun je burgerhulpverlener worden. Burgerhulpverleners zijn vrijwilligers die kunnen reanimeren. Ze hebben zichzelf aangemeld bij het landelijke reanimatie oproepsysteem. Bij een hartstilstand in de buurt  (en 112 is gebeld) wordenze opgeroepen om te reanimeren met een nabije AED is. Na gebruik wordt de AED onderhouden.

700.000 keer komt er per jaar in Europa een hartstilstand voor. Daarnaast komt er nog veel vaker een "circulatiestoornis" voor, soms met dodelijke gevolgen. 5 tot 10% van de mensen met een hartstilstand heeft een kans op overleven. Met vroegtijdig (binnen 6 minuten) reanimeren en onmiddellijk defibrilleren stijgt die overlevingskans tot 60%!

Heb je nog vragen, stuur dan een email naar NijenTwilhaar@gmail.com

Dick  Nijen Twilhaar, Plantagekade 10

 

€ 89 Afgeschermd
12:27 uur
€ 50 Petra
18:49 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting