Project is afgesloten
Locatie: Lelystad
Initiator: Noor Neeskens

Hallo buurtgenoten,

Zojuist nog een 2 donaties ontvangen en onze BuurtAED is nu helemaal gefinancierd!
Heel Hartelijk Dank aan alle donateurs! 

Gisteren heb ik eindelijk iemand gesproken van de EHBO-vereniging Het Drukpunt. De bedoeling is dat de instructeur, die ook cursussen reanimatie/AED-gebruik geeft, contact met me gaat opnemen. Dat moet ik nu even afwachten. Op de site (https://www.ehbodrukpunt.nl/) van de vereniging kun je zien dat zo’n cursus 4 uur duurt en de kosten zijn € 60,--. De jaarlijkse herhalingscursus kost € 30,-- (duur: 2 uur). Zodra ik meer weet, meld ik het jullie. 

Ondertussen is het wel handig, als jullie me kunnen laten weten óf en met hoeveel personen jullie aan zo’n cursus zouden willen deelnemen. Het is natuurlijk geen verplichting! De AED wordt aangemeld bij het systeem waarin bij een melding via 112 ervaren bhv-ers (die het dichtst in de buurt zijn) wordt opgeroepen met alle gegevens die nodig zijn om de AED zo snel mogelijk op de plek van het onheil te krijgen. 

Hartelijke groet, 

Gé en Noor

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tekst e-mail 9 november (omdat ik niet alle e-mailadressen weet zet ik de mail ook hier)

Beste buurtgenoten/donateurs, 

De 30 dagen zijn om, maar zoals jullie misschien al hebben gezien, heb ik de actie verlengd. Op dit moment hebben we nog 13 dagen, maar we willen de actie eigenlijk nu zo snel mogelijk afronden. Het bedrag komt er; hoe dan ook!

Helaas heb ik nog niet van alle donateurs de e-mailadressen, zodat dit mailtje niet iedereen zal bereiken. Als jullie mede-donateurs kennen, dan graag dit mailtje aan hen doorsturen/geven. Op die manier bereik ik dan misschien toch alle donateurs. 

Van verschillende kanten heb ik gehoord, dat men belangstelling heeft voor een cursus reanimatie en het werken met de AED. Die zit niet bij het pakket, maar ik ben aan het uitzoeken wat de mogelijkheden zijn (in Lelystad) en zal jullie daarvan op de hoogte houden. Misschien kunnen we een cursus organiseren voor alle donateurs/buurtgenoten die daarvoor belangstelling hebben. 

Via de site van de Hartstichting heb ik wel al gezien, dat zo’n cursus door diverse zorgverzekeraars wordt vergoed, mits je een aanvullende verzekering hebt.  

Op deze site vind je hierover meer informatie:
https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/ehbo-cursussen.aspx 

Ik hoor graag van jullie hoe jullie hierover denken. 

Hartelijke groet, 

Gé en Noor

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste buurtgenoot,

Al een aantal maanden denken mijn man en ik erover om een AED aan te schaffen. Omdat dit een behoorlijke uitgave is, zou het mooi zijn als we dat samen met jullie via de actie BuurtAED zouden kunnen verwezenlijken. Op die manier kunnen we voor een relatief laag bedrag een goede AED in onze buurt krijgen. Daarom hebben we een actie om geld in te zamelen gestart via BuurtAED.nl.  Hiermee vergroten we de overlevingskans van buurtgenoten die een hartstilstand krijgen.

Waarom een BuurtAED actie?
Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. In onze buurt hebben we geen AED die dag en nacht bereikbaar is. Dat moet veranderen, vinden wij.

Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwachts, in of om het huis. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is er vaak niet op tijd. Met een BuurtAED maken wij onze buurt dus veiliger.

Samen brengen we geld bij elkaar
Het geld inzamelen doen we via het crowdfunding platform BuurtAED.nl. BuurtAED.nl is een initiatief van de Hartstichting en Philips, om Nederland (hart)veiliger te maken. Met een speciale bijdrage van Philips krijgen we 1007 euro korting.

Wij zamelen nog 1660 euro in. Met zijn allen moet dat lukken! Elke bijdrage – groot of klein – is waardevol.

Onze buurt (hart)veiliger: zo werkt dat

Onze BuurtAED komt te hangen aan onze buitenmuur naast de voordeur van Punter 41-34. Hij wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. Zodra iemand in onze buurt 112 belt bij een hartstilstand worden dan burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen. Daarom is een AED in de buurt zo belangrijk. Het zou zomaar jouw of mijn leven kunnen redden!

Meer weten over deze actie? Ik hoor het graag!

Groet,
Gé en Noor Neeskens,
e-mailadres:
noorneeskens@hotmail.com
tel.nr.: 06-57735363

       
   

Help je mee?

Doneer voor onze BuurtAED:

1.      Ga naar BuurtAED.nl/projecten  en zoek de actie: BuurtAED Punter

2.      Kies Doneer nu en bepaal jouw bijdrage

3.      Doneer met naam of anoniem

4.      Betaal eenvoudig via iDeal

Alvast bedankt!

 
 

Het BuurtAED-pakket

Met deze actie zamelen we geld in

voor een totaalpakket met:

•      Philips HeartStart FRx AED

•      Stevige buitenkast met pincodeslot

•      5 jaar onderhoud en service

 
 

 

 

 

 

€ 20 Anoniem
12:27 uur
€ 30 Afgeschermd
11:21 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting