Afgesloten
Locatie: Uithoorn
Initiator: Francisca De Jeer

Beste buurtgenoot, Meerwijkers, samen met een aantal buren starten wij een actie om geld in te zamelen voor een AED in onze buurt. Hiermee vergroten we de overlevingskans van buurtgenoten die een hartstilstand krijgen.

Waarom een BuurtAED actie?

Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. In onze buurt hebben we geen AED die dag en nacht bereikbaar is. Dat moet veranderen, vinden wij.

Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwachts, in of om het huis. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is er vaak niet op tijd.

In woonwijken zijn te weinig AED’s dag en nacht bereikbaar.

Terwijl juist daar de meeste hartstilstanden zijn. 

Met een BuurtAED maken wij onze Meerwijk dus veiliger.

 

Onze buurt (hart)veiliger: zo werkt dat

Onze BuurtAED komt te hangen aan een buitenmuur in de wijk. Hij wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. Zodra iemand in onze buurt 112 belt bij een hartstilstand worden dan burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen. Daarom is een AED in de buurt zo belangrijk. Het zou zomaar jouw of mijn leven kunnen redden!

Laten we samen geld bij elkaar brengen.

Het geld inzamelen doen we via het crowdfunding platform BuurtAED.nl. BuurtAED.nl is een initiatief van de Hartstichting en Philips, om Nederland (hart)veiliger te maken. Met een speciale bijdrage van Philips krijgen we 1052 euro korting (Donatie van Philips)

Wij Meerwijkers zamelen nog 1629 euro in.

Stel u doneert 25 EURO, dat is nog geen 5 Euro per jaar.

Dat is nog géén 42 eurocent per maand voor een hartveilige Meerwijk, voor u, uw gezin en buurtbewoners.

Met zijn allen moet dat lukken! Elke bijdrage – groot of klein – is waardevol.

 

Het BuurtAED-pakket

Met deze actie zamelen we geld in

voor een totaalpakket met:

  • Philips HeartStart FRx AED
  • Stevige buitenkast met pincodeslot
  • 5 jaar onderhoud en service

Iedere donatie groot of klein is welkom

Stel u doet een donatie van 25 EURO dan kost de BuurtAED-pakket u 5 EURO per jaar, dat is nog géén 42 eurocent per maand, voor een hartveilige Meerwijk.

 

€ 1.052 Philips
21:33 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting