Afgesloten
Locatie: Koog aan de Zaan
Initiator: Irene Jansen

Het is gelukt! We hebben onze eigen buurtAED die 24/7 bereikbaar is!

Iedereen die zich hiervoor heeft ingezet wil ik hartelijk bedanken. Het is echt fantastisch dat we binnen anderhalve week het bedrag bij elkaar hebben verzameld. De winkeliersvereniging Westerkoog heeft de klap erop gegeven door het restant bedrag te doneren. Super bedankt!

UPDATE: Helaas heeft de levering van onze BuurtAED vertraging opgelopen. Inmiddels heeft Philips laten weten dat de AED begin mei geleverd gaat worden. 

Samen met een aantal buren zullen we deze AED op de buitenmuur van Schotstreep 8 ophangen. Dan pas zal ie geregistreerd staan bij 112.

Het is van belang dat er zoveel mogelijk mensen in de buurt zich gaan aanmelden als burgerhulpverlener. Dan pas werkt het systeem optimaal. Registreren doe je via hartstichting.nl/reanimatie/word burgerhulpverlener.

Een reanimatiecursus kun je volgen bij reanimatiezaanstreek.nl. Daar leer je reanimeren en hoe je de AED moet gebruiken. Hulpverlenen is namelijk een combinatie van handmatig reanimeren en het gebruik van een AED.  Kijk even bij je zorgverzekering of de cursus vergoed wordt. 

Het gaat als volgt: iemand in onze buurt krijgt te maken met hartfalen. Een omstander belt 112. Op de centrale kan men precies zien waar vandaan er gealarmeerd wordt en waar zich een AED bevindt. Elke burgerhulpverlener in een straal van 700 meter krijgt een oproep. Zo kan het gebeuren dat er bijvoorbeeld 4 personen naar het slachtoffer toe gaan. Dat is heel prettig, want reanimeren doe je handmatig en is erg vermoeiend. Als je met meer bent, kun je elkaar aflossen. De eerste 6 minuten zijn essentieel. Dus er moet vanaf de eerste seconde gehandeld worden. Daarom heb je als omstander van het slachtoffer geen tijd om anderen te gaan halen, of zélf een AED die 500 meter verderop hangt, op te gaan halen. Je hebt echt de andere burgerhulpverleners nodig.

Daarom buurtgenoten: volg een reanimatiecursus en registreer je!

Met vriendelijke groet ,

Irene Jansen

irene.aed@gmail.com 

€ 315 WINKELCENTRUM WESTERKOOG
09:55 uur
€ 5 Rocco
20:27 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting