Afgesloten
Locatie: Sittard
Initiator: Anoniem Anoniem

Bij hartproblemen dachten wij altijd aan ouderen. Mensen op leeftijd waarvan het hart verzwakt is geraakt. Wat waren wij geschokt toen wij een jaar geleden hoorden dat onze 11 jarige Zoon een Hartprobleem bleek te hebben. Zowel mijn partner als ik hebben meteen een Reanimatie cursus gevolgd.


Na het volgen van de cursus wilde ik meer met die kennis doen. Ik wilde ook andere mensen helpen in nood. Ik melde me aan bij HartslagNU om burger hulpverlener te worden. Wanneer ik me in de juiste zone bevindt onvang ik een oproep om naar een slachtoffer of AED te gaan. Recent had ik mijn eerste reanimatie oproep, toevallig ook nog in onze eigen buurt. Na afloop van de reanimatie oproep schrok ervan hoever weg de AED's zijn. Het zijn kostbare minuten voor het slachtoffer die verloren gaan.

Samen met mijn gezin besloten we om ons in te zetten voor een BuurtAED. Wij wonen goed toegankelijk voor een groot gedeelte van onze buurtgenoten en onze oprit heeft altijd plaats om met de auto, fiets, brommer of te voet de AED te halen. Mijn partner en ik, en zelfs onze zoon van 12 kan een reanimatie uitvoeren (al zal hij uiteraard niet op een melding afgaan). In onze wijk wonen meerdere burger hulpverleners. Alle hulpverleners die bij HartslagNu zijn aangemeld ontvangen wanneer er een reanimatie melding is de code van de kast. In geval van nood kunnen dus alle hulpverleners de AED bereiken en bedienen en snel hulp bieden.


Om de AED te bekostigen besloten we te snoeien in onze vakantie plannen om zo 300 euro beschikbaar te stellen. Na de donatie van Philips blijft er dan nog altijd 750 euro open. Onze zoon besloot om een Flessen actie te starten om zo geld in te zamelen. Van directe buren en kennissen ontvingen we al voor de start van de actie 105 euro waardoor het restant bedrag op 645 euro uit kwam.


Laten we samen de kosten voor deze AED dragen, een AED die wellicht ook uw leven of het leven van uw partner kan redden.. Laten we samen Europapark hartveiliger maken..


Al vast bedankt...


Renate Kamphuis

€ 102 Afgeschermd
19:30 uur
€ 10 Afgeschermd
11:53 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting