Afgesloten
Locatie: Eindhoven
Initiator: Judith v. Overbruggen

Waarom een BuurtAED actie?

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan iemand met een hartstilstand een elektrische schok geven. Die moet ervoor zorgen dat het hart weer normaal gaat kloppen. Zo kan een AED iemands leven redden. In woonwijken komen de meeste hartstilstanden voor. Maar daar hangen vaak geen AED’s. De Hartstichting raadt iedereen aan om te zorgen dat er zo dichtbij mogelijk een AED hangt die 24/7 bereikbaar is. Elke seconde telt bij een hartstilstand.

Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan je leven redden. Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. In onze directe buurt hebben we nog geen AED die dag en nacht bereikbaar is.
Hoog tijd voor een AED die er 24/7 bereikbaar is.

Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwachts, in of om het huis, of op kantoor. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken,
verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is er vaak pas na 6 minuten.

Maak van onze buurt ook een zgn. 6 minuten zone: Dat betekent dat je ervoor zorgt dat er binnen 6 minuten de juiste hulp is bij een hartstilstand. Iemand heeft 112 gebeld, er start iemand met reanimeren en is er een AED aangesloten.

Met BuurtAED zamelen we in 30 dagen via crowdfunding geld in voor een AED + buitenkast (en service & onderhoud voor 5 jaar). Philips draagt een bedrag bij aan de kosten.

€ 98 Actief Zorg
15:51 uur
€ 25 Beleef reanimeren Trainingen
09:13 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting