“De dichtsbijzijnde AED hing te ver weg”

 

Suzanne verloor haar schoonzus bijna aan een hartstilstand. Dankzij snelle reanimatie en een AED  is het goed afgelopen. Wat als er geen AED was geweest?! Toen Suzanne haar man ook nog hartproblemen kreeg, ondernam zij actie.

Onverwachts een hartstilstand

“Mijn schoonzus was 34 en kerngezond. Toch kreeg ze een hartstilstand. Dat verwacht je toch niet? Gelukkig was op dat moment mijn broer bij haar. Hij startte direct met reanimeren en binnen 6 minuten kwam de ambulance. Na 2 schokken van de AED begon haar hart weer normaal te kloppen.” 

Geen AED in onze buurt

“Toen mijn man in de afgelopen jaren steeds vaker last van hartritmestoornissen kreeg, vroeg ik mezelf af wat ik zou kunnen doen bij een hartstilstand. Ik ging op zoek naar de dichtstbijzijnde AED in mijn buurt. Die hing te ver. Op dat moment wilde ik graag een AED regelen, maar het kwam er niet van.”

Samen een actie gestart

“Totdat ik onlangs het verhaal las van iemand die zelf een AED had aangeschaft, via BuurtAED.nl. Opeens ging bij mij de knop om en ik ben dezelfde avond met mijn buren een actie gestart.”

Trots op onze sponsors

“BuurtAED.nl is een duidelijke, transparante en leuke manier om samen een AED te regelen. De actie hebben we bekend gemaakt via onze buurt-app, Facebook en andere social media. Daarnaast hebben we samen 400 flyers in de wijk uitgedeeld. Binnen 11 dagen hadden we dankzij 40 sponsors onze AED voor elkaar! Wat zijn wij trots op onze buurt en hun families. De AED hangt nu aan onze gevel, voor iedereen bereikbaar en 24/7 toegankelijk.”

In iedere buurt een AED

“Mijn schoonzus is het bewijs dat een AED een leven kan redden. Wij hebben haar gelukkig daardoor nog in ons midden. Die mogelijkheid gun je toch iedereen die hetzelfde meemaakt? Als je goed luistert, kent iedereen wel een verhaal van een kennis, vriend of familielid waarbij een AED het verschil uitmaakte. Dus in elke buurt is een AED zinvol.”

  

Wil jij ook een AED in jouw buurt?

 

Start een actie

 

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting