Afgesloten
Locatie: Borne
Initiator: Petra Visser

Bij een hartstilstand is er in de eerste 6 minuten een AED nodig. Een ambulance is er vaak niet op tijd. Daarom heeft onze buurt een eigen AED nodig. Help je mee? Doneer voor onze BuurtAED! Veel mensen hebben al wel van een AED gehoord, maar weten bijvoorbeeld niet waar ze hangen. In deze buurt is nog geen AED aanwezig. Wij willen proberen het voor deze buurt ook mogelijk te maken. Mijn man heeft voor het gebruik van de AED diverse malen per jaar training (burgerhulpverlener, geregistreerd bij hartslagnu) en er zullen nog wel meer mensen zijn die hem kunnen bedienen (of het kunnen leren). Zo kunnen we met elkaar hartproblemen proberen snel te onderscheppen, zodat later de ambulance het werk kan overnemen. Wij kunnen de plaats voor het ophangen ook faciliteren, dat zou dan onder de carport aan Akelei 12 zijn. De verzekering en stroomkosten (tussen 20 en 30 euro per jaar) nemen wij voor onze rekening. We zouden het zeer fijn vinden als ieder huishouden zou bijdragen anders halen we het bedrag niet en gaat het niet door. Ook al ben je jong, ook jij of één van je naasten kan onverwachts hartproblemen krijgen en dan is dit maar een kleine investering.

Als wij tellen staan aan het Ridderspoor, Akelei, Anjelier, Korenbloem, Klaproos, Gentiaan, Aster, Anemoon, Lupine, Kamille, Lavendel, Bornebroeksestraat (grenzend aan het Reuvekamp) en Azelosestraat (grenzend aan het Reuvekamp). Dat zou voor ieder huishouden een investering betekenen van minimaal  € 15,--. We moeten er alleen voor zorgen dat het bedrag van € 1629,-- gehaald wordt voor 30 november 2018, anders verloopt het termijn en wordt naar een ieder die gestort heeft het bedrag door de stichting BuurtAED weer teruggestort. 

 

Even het rekensommetje op een rij:

 

 

De procedure bij een calamiteit is al volgt:

Wanneer er hartproblemen zijn geeft de huisarts of 112 direct een seintje aan alle burgerhulpverleners die aanwezig zijn in een bepaalde omtrek van het slachtoffer. 

Een burgerhulpverlener is een vrijwilliger die kan reanimeren. Hij/zij heeft zichzelf aangemeld bij een landelijk oproepsysteem. Bij een hartstilstand in de buurt wordt hij/zij opgeroepen om te reanimeren. Hij/zij weet dan gelijk waar de AED hangt.

Volgens ons is € 15,-- een kleine investering in de bijdrage van veiligheid van de buurtbewoners. Je zult degene maar zijn die hartproblemen krijgt. Ook jij en je naasten willen dan zo snel mogelijk adequate hulp.

Voor meer informatie verwijs ik u naar: www.hartslagnu.nl/burgerhulpverlening/ en www.buurtaed.nl

 

Met hele vriendelijke groetjes

Petra Visser Akelei 12

Gerard Vos Anemoon 16

Harold Wevers Akelei 5

Email: AktieAED@mail.com

 

 

*Wanneer u om welke reden dan ook niet kunt overmaken met iDeal, kunt u bij ons persoonlijk of in een envelop (graag met uw naam) met 15 euro ook uw bedrage leveren, wij zullen dit dan direct overmaken voor u*

 

€ 14 Ivan
15:07 uur
€ 20 Gerard
13:50 uur

Ook een BuurtAED in jouw straat?

Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting