Beste buurtgenoot,
Zoals jullie wellicht hebben gelezen ben ik een AED actie gestart voor de wijk waarin ik woon. Er zijn slechts een aantal AED in onze wijk, maar dit is niet genoeg! Er zijn er meer AED nodig om onze wijk hartveilig te maken!
Hoewel de ambulancedienst hun ons best doen om zo snel mogelijk ter plaatsen te zijn, kunnen de burgerhulpverlener met een AED dit nog veel sneller. En juist hier zit de winst bij levensbedreigende situatie als een hartstilstand.
Overal in Nederland en ook in Enschede zijn er al wijken hartveilig; dit houdt in dat er binnen 6 minuten snel en adequaat hulp geboden wordt bij een hartstilstand met behulp van een AED.
Als brandweerman weet ik wat het effect is van een snelle hulpverlening: je redt echt een leven! Om dit aan te moedigen, kan er een AED veilig opgehangen worden in het gangetje van de Benkoelenstraat tussen het huisnummer 51 en 53. Om te zorgen dat deze AED levens gaat redden, wordt de AED aangemeld bij HartslagNu.
Om hieraan een bijdrage te leveren ben ik de actie buurtAED gestart, want ik wil natuurlijk dat ook onze eigen wijk een veilige zone wordt. Hier is geld voor nodig.
Doe je ook mee om onze wijk hartveilig te maken?
Doneer dan vandaag nog op deze site
Buurtgenoten geven tussen de EUR 10,- en EUR 25,-
Vragen over het project of de gratis reanimatie training? Neem contact op.
Tel: 0618082520
Ivo hilgeholt
Als burgerhulpverlener vergroot je de overlevingskans van mensen met een hartstilstand. Jij start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor kun je helpen levens te redden!
De eerste zes minuten
Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Als je binnen deze minuten reanimeert en een AED gebruikt, is de overlevingskans en leven met minimale schade het grootst. Een ambulance kan er niet altijd binnen 6 minuten zijn. Als burgerhulpverlener kun jij dat wel! Je start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening het overneemt.
Hoe werkt het oproepsysteem?
Als via 112 een melding van een hartstilstand binnenkomt, roept HartslagNu automatisch burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer op. Zij krijgen een oproep op hun telefoon met de vraag om direct naar het slachtoffer te gaan om te reanimeren of eerst een AED op te halen. Zij reanimeren net zo lang totdat de professionele hulpverlening het overneemt.
Wie kan burgerhulpverlener worden?
Ben jij 18 jaar of ouder en heb jij in de afgelopen twee jaar een erkende reanimatietraining gevolgd? Dan kun jij je als burgerhulpverlener aanmelden bij HartslagNu. Ben je professioneel hulpverlener? Ook dan is aanmelding van harte welkom! Ga hiervoor naar: https://hartslagnu.nl/
HartslagNu is het landelijk oproepsysteem voor reanimatie.
Belt iemand 112 met het vermoeden van een hartstilstand, dan roept het systeem automatisch burgerhulpverleners op in de buurt van het slachtoffer. Zij krijgen de opdracht om te reanimeren of de dichtstbijzijnde AED op te halen die is aangemeld bij het systeem. Zo krijgt het slachtoffer snel de juiste hulp terwijl de ambulance onderweg is.
Kijk op www.hartslagnu.nl, voor meer informatie.
Kun je nog niet reanimeren?
Voor maximaal 18 mensen wil ik een training verzorgen.
De reanimatie incl AED duurt ca. 2 uur. Deze cursus bestaat uit een e-learning en een praktijkdag. Na de praktijkdag ontvang je een reanimatie certificaat.
Na het volgen van deze reanimatie training kan jij je aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu.nl.
Deze cursus (twv 65 euro) verzorg ik kosteloos. In plaats hiervan zou het fantastisch vinden als je een donatie van 50 euro kan doen aan dit AED project.
Laatste donaties
Ook een BuurtAED in jouw straat?
Zamel met je buren geld in voor een AED + buitenkast met korting